Статті

Статті

Шафи для вина: збереження ідеального смаку ваших улюблених вин

07.09.2017 Статті

Як сказав Гете, «Життя занадто коротке, щоб пити погане вино». Але яким би не був хорошим і шляхетним напій, неправильне зберігання і порушення температурних норм може легко зіпсувати його тонкий букет.

Щоб зберегти вино, раніше його тримали в спеціально обладнаних погребах, в яких підтримується правильний режим температури і вологості. Сьогодні такі умови можна легко створити в будь-якому приміщенні, якщо підібрати хорошу шафу для вина. Günter & Hauer готовий запропонувати широке різноманіття моделей і поділитися правилами вибору такої техніки.

Кліматична або ж температурна?

Підхід до вибору шафи для вина буде залежати від того, чого ви чекаєте в кінцевому підсумку від самого напою. Якщо ваш вибір падає на хороші вина з потенціалом дозрівання, ідеальним місцем зберігання для них стане кліматична шафа. У ній встановлюється стабільна температура без перепадів, яка буде підтримувати повільні біохімічні процеси старіння напою. Такі моделі мають один температурний режим, який можна підбирати індивідуально.

Перевагою температурної шафи для вина є наявність 2-3 температурних зон, призначених для різних видів вина. Завдяки таким моделям, можна в будь-який момент подати до столу біле або червоне вино оптимальної температури.

Відзначаємо основні параметри

Хороші вина – примхливі напої. Зіпсувати їх може надмірна або недостатня вологість, неправильно підібрана температура, потрапляння сонячного світла, і навіть ледь відчутна вібрація. Щоб виключити ці негативні фактори, Günter & Hauer забезпечив своїм шаф такі характеристики:

  • наявність склопакетів із захистом від ультрафіолету;
  • можливість окремо встановлювати температуру для кожної зони (температурні шафи для вина);
  • антивібраційний компресор, який створює ідеальні умови для зберігання;
  • високоточна система контролю температури;
  • система підтримки оптимальної вологості в районі 50-75%, яка виключить імовірність пересихання пробки і потрапляння повітря до пляшки;
  • забезпечення системи вентиляції, що виключає застій неприємних запахів.

 При такому багатому функціоналі, шафи для вина Günter & Hauer мають А-клас енергоспоживання, що дозволяє їм економно витрачати ресурси.

Оцінюємо габарити і місткість

Обираючи шафу для вина, варто орієнтуватися також на майбутнє місце її встановлення. Для невеликих кухонь ідеальним варіантом можуть стати вбудовані моделі: вони не займуть багато місця, при цьому гармонійно впишуться в кухонний гарнітур. Якщо площа дозволяє, можна віддати перевагу розкішним шафам із натурального дерева, які прикрасять собою будь-яке приміщення.

Залежно від споживання вина, можна обрати моделі різної місткості. Günter & Hauer пропонує шафи, в яких легко розміщується від 18 до 288 пляшок.

Дизайн і конструктивні особливості

З огляду на смаки різних споживачів, Günter & Hauer пропонує найрізноманітніші моделі шаф для вина. Вони можуть бути виконані з дерева або нержавіючої сталі, мати форму вузьких пеналів, фігурних тумб або благородних масивних шаф із різними секціями.

Шафи можуть незначно відрізнятися розташуванням полиць. Однак, згідно з вимогами до зберігання вина, всі вони встановлені горизонтально. Можна вибрати і моделі з демонстраційними полками, розташованими під кутом. Дуже зручно, що горизонтальні полки є висувними: це дозволяє легко взяти потрібну пляшку і не зачепити інші.

Вибирайте якісні шафи для вина, і нехай улюблені напої приносять вам задоволення!