Новини

Новини

Газові варильні поверхні: просто, безпечно та надійно

19.04.2021 Новини

Газові варильні поверхні (кухонні газові плити) з’явилися у помешканнях давно — раніше електричних. Для приготування їжі в них використовується відкритий вогонь, який живить природний газ.

Сьогодні газ масово використовують як у багатоквартирних, так і в приватних будинках. Тому цілком логічно, що газові варильні поверхні дуже популярні та користуються стабільно високим попитом.

Швидке та зручне вмикання і вимикання нагріву, а також можливість використання полум’я будь-якої інтенсивності, роблять газову варильну поверхню дуже зручною для вирішення більшості кулінарних задач.

Газова варильна поверхня значно менш вимоглива до посуду: вона без проблем прогріє будь-який, без винятку, жаростійкий посуд.

Переваги відчутні! — Відтак і не дивно, що газовим варильним поверхням віддають перевагу багато знаменитих професійних кухарів.

Газові варильні поверхні бувають незалежні (самостійні: окремі від духової шафи) та залежні (об’єднані з духовою шафою: мають загальний блок управління і не можуть функціонувати самі по собі).

Найбільш популярними матеріалами для газових варильних поверхонь є: емальована сталь, нержавіюча сталь, загартоване скло.

Для поверхонь з емальованої сталі характерна стійкість до корозії та перепадів температур, тривалий термін служби, легкість очищення, різні кольорові гами, невисока вартість.

Варильні поверхні, виготовлені з нержавіючої сталі, зазвичай відзначаються ще більш тривалим терміном експлуатації без погіршення зовнішнього вигляду, максимальною стійкістю до перепадів температур, ударостійкістю.

Моделі із загартованого скла є найбільш привабливими та простими в догляді. При цьому, завдяки застосуванню найновіших технологій, сучасні скляні панелі характеризуються довговічністю та стійкістю до механічних пошкоджень.

Зазвичай газові варильні поверхні забезпечені конфорками різної потужності. Так, турбо-конфорка із кількома рядами полум’я гарантує найвищу швидкість приготування улюблених страв, а найменша конфорка знадобиться економним господиням.

Решітки газових поверхонь виготовляють з емальованої сталі або ж чавуну. Решітки з емальованої сталі більш легкі та дешеві, тоді як із чавуну — масивні, не бояться перегрівання, мають тривалий термін служби.

Сучасні газові варильні поверхні оснащені вкрай зручною функцією — автопідпалювання: п’єзоелемент спрацьовує при натисканні на ручку регулювання полум’я.

Необхідна опція — надійний газ-контроль. Якщо з якоїсь причини полум’я згасло (наприклад, протяг або рідина, що розлилася), система відразу ж перекриває подачу газу. Це гарантує безпеку процесу експлуатації варильної поверхні.

Таким чином, газові варильні поверхні мають масу переваг: вони надзвичайно прості в управлінні, сприяють швидкому приготуванню страв на рівномірному полум’ї, для них відсутні спеціальні вимоги до посуду, доступні за ціною, мають тривалий термін використання.

Сучасні, безпечні, надійні, ергономічні та естетичні газові варильні поверхні Günter & Hauer забезпечать Вам швидкість, комфорт і безпеку приготування страв: