Новини

Новини

NoFrost: беззаперечні переваги передової технології охолодження

24.11.2021 Новини

Система розморожування NoFrost: переваги та особливості

Багато моделей холодильників та морозильних камер Günter & Hauer оснащені системою розморожування NoFrost, яка надає користувачеві ряд переваг.

NoFrost це сучасна технологія охолодження морозильної та холодильної камер, яка забезпечує стабільну примусову циркуляцію холодних повітряних потоків, що запобігає виникненню інею та криги на поверхнях камер, і, відповідно, позбавляє необхідності регулярного розморожування пристроїв.

Завдяки системі NoFrost експлуатація холодильників та морозильних камер стає більш зручною та комфортною, а догляд за ними зводиться до мінімуму. У перекладі з англійської «NoFrost» означає «без інею»: ця технологія максимально мінімізує утворення інею та криги. Такий ефект досягається шляхом висушування внутрішніх поверхонь потужними вентиляторами. Забезпечується постійна примусова циркуляція холодного повітря. За допомогою повітроводних каналів охолоджене повітря рівномірно розподіляється по холодильній і морозильній камерах, що запобігає утворенню зон з різким перепадом температур, через які могла б конденсуватися і замерзати волога всередині камер.

Насправді, невелика кількість криги та інею утворюється, але за межами камер на випарнику. Проте вона швидко усувається. Періодично компресор відключається і включається нагрівач (тен). Іній та крига, що утворилися на випарнику, тануть під дією тенів. Рідина стікає по жолобках у спеціальний резервуар і незабаром випаровується. Така технологія робить холодильники та морозильні камери NoFrost значно простішими в обслуговуванні.

Будь-яка модель холодильника або морозильної камери з системою NoFrost Günter & Hauer запропонує своєму власнику ряд практичних переваг:

  • Одним із головних плюсів моделей з NoFrost є відсутність необхідності в регулярному розморожуванні (відбувається автоматично), що гарантує комфортну експлуатацію з мінімальною витратою часу на догляд.
  • У холодильниках та морозильних камерах процес охолодження та заморозки відбувається значно швидше завдяки безперервній циркуляції охолодженого повітря, що забезпечує максимальну ефективність пристроїв.
  • Рівномірний розподіл холодного повітря по всій камері забезпечує приблизно однаковий температурний режим у верхніх та нижніх частинах холодильника, що сприяє максимальному збереженню свіжості продуктів на більш тривалий термін. Продукти рівномірно охолоджуються та не промерзають: це захищає їх від втрати вітамінів і корисних властивостей.
  • Через низький рівень вологості в холодильній камері бактерії розмножуються значно повільніше. За рахунок цього в камері створюються сприятливіші умови для більш тривалого збереження свіжості продуктів, виключається утворення цвілі, мінімізуються неприємні запахи.
  • За рахунок активної циркуляції холодних повітряних потоків по камері оптимальна температура після відкриття дверцят холодильника або розміщення в ньому теплої страви відновлюється в найкоротші терміни.
  • У холодильниках та морозильних камерах практично відсутній конденсат на задній стінці. 

Завдяки всім цим перевагам холодильники та морозильні камери Günter & Hauer із системою розморожування NoFrost гарантують абсолютний комфорт в експлуатації та забезпечують тривале збереження максимальної свіжості, смакових якостей та харчової цінності різноманітних продуктів.