Статті

Статті

Налаштовуємо атмосферу: як вибрати кухонну витяжку

14.08.2017 Статті

Сучасні кухонні витяжки – це не тільки функціональна техніка, що ефективно бореться із запахами. Вони є також невід'ємною частиною інтер'єру, що становить єдиний ансамбль із меблями та елементами декору.

Вибрати надійну модель, яка не розчарує з плином часу, не так просто. Однак, якщо врахувати основні критерії, можна цілком наблизитися до ідеального варіанту.

Розбираємося з особливостями роботи кухонних витяжок

Головне завдання кухонної витяжки – видаляти з приміщення запахи та жир. Принцип дії різних моделей дозволяє робити це різними способами:

  • Витягати забруднене повітря і виводити його за межі квартири через домову вентиляційну систему. В такому режимі працює функція відведення повітря.
  • Пропускати повітря через спеціальні фільтри, повертаючи його до приміщення вже очищеним. Це – особливість моделей із функцією рециркуляції.

Перший варіант буде оптимальним для великих приміщень із хорошою загальнодомовою вентиляцією. Якщо ви не впевнені в силі тяги вентиляційної системи, варто звернути увагу на витяжки з функцією рециркуляції, які оснащені вугільними фільтрами. Останні можна легко мити в посудомийній машині, економлячи тим самим свій час.

Визначаємося з формою кухонної витяжки

За способом установки і формою всі кухонні витяжки можна розділити на такі групи:

  • телескопічні;
  • Т-подібні;
  • вбудовані;
  • плоскі;
  • острівні;
  • вертикальні;
  • купольні.

Вибір конкретної моделі буде залежати від розміру і дизайну приміщення, а також від виділеного на покупку бюджету.

Для невеликої кухні можна сміливо вибирати витяжку малої потужності. Такі моделі є в кожній лінійці, мають прийнятну вартість, а тому можна не обмежувати себе конкретною групою, а підбирати техніку, спираючись на її функціональність, особливості кухонних меблів і дизайн приміщення. Головне, на що варто звернути увагу – ширина витяжки. Вона повинна бути або рівною ширині плити, або перевищувати її.

Вертикальні витяжки є активним елементом дизайну. Завдяки оригінальним панелям, вони прикрасять будь-який інтер'єр, а технологія периметрального всмоктування стане запорукою швидкого та ефективного очищення повітря.

Для просторих приміщень варто вибирати витяжки потужністю від 760 куб.м/год. Серед них виділяються острівні моделі, які ідеальні для кухонь із робочою зоною в центрі приміщення. Такі витяжки підвішуються до стелі і є значущою частиною інтер'єру.

Вибравши модель за розмірами та зовнішньою ознакою, можна переходити до вивчення характеристик.

Враховуємо головний критерій роботи витяжок

Найбільш важливим параметром кухонних витяжок є їх продуктивність. Вона показує, яку кількість повітря пропускає модель за одиницю часу. Наприклад, у витяжок Günter & Hauer вона коливається від 500 до 1200 куб.м/год, що дозволяє підібрати техніку і для невеликої кухні, і для просторої їдальні в приватному будинку. Важлива особливість витяжок бренду – низький рівень шуму, забезпечений безщітковим двигуном у нових моделях. Незалежно від потужності техніки, він не перевищує допустиму межу для житлових приміщень – 55-58 дБ. Це дуже важливо для тих, хто проводить на кухні значну частину дня.

Застосовуємо індивідуальний підхід

Щоб зробити експлуатацію техніки максимально зручною, виробники передбачили безліч додаткових функцій. Завдяки цьому, ви можете вибрати оптимальну для себе витяжку з урахуванням:

  • типу управління – сенсорний, механічний або за допомогою пульта дистанційного керування;
  • способу підсвічування – галогенне або LED;
  • наявності або відсутності дисплея;
  • вбудованого таймера або з функцією самовідключення.

Різноманітні кольорові рішення витяжок, а також застосування скла, пластику та металу для їх декору дозволять вам не обмежувати себе в дизайнерських рішеннях.