Новини

Новини

Холодильники Günter & Hauer з інверторним компресором: переваги та особливості

14.02.2022 Новини

Обирай сучасний холодильник!

В асортименті холодильників Günter & Hauer особливе місце займають моделі з інверторним компресором. Ці сучасні холодильники відрізняються зовнішньою привабливістю, високою технологічністю, широкими функціональними можливостями, надійністю, тривалим терміном служби, економічністю.

Інверторні холодильники – це відносно нова технологія, яка вже зарекомендувала себе найкращим чином завдяки чудовим експлуатаційним якостям.

Холодильники називають інверторними за принципом роботи основного елемента пристрою — інверторного компресора.

Конструкційною особливістю інверторного компресора є наявність вбудованого інвертора — пристрою, який перетворює змінний струм на постійний, після чого змінює його знову на змінний, але вже з іншими — необхідними в даному випадку параметрами. Цей процес називають інвертуванням, тобто зміною.

Ці регулювання дозволяють максимально точно регулювати вихідні параметри компресора. Рівна, стабільна робота інверторного компресора з заданими вихідними параметрами — це можливість дуже точного і швидкого регулювання температури всередині холодильних та морозильних камер. При встановленні на панелі управління певної температури, яку необхідно підтримувати всередині камер холодильника, контролер інвертора починає збільшувати кількість обертів двигуна компресора доти, доки температура не досягне заданого значення. Після цього швидкість роботи двигуна знижується, а компресор продовжує постійно функціонувати для підтримки досягнутої температури.

Інверторний компресор працює безперервно і розмірено, тому всередині камер холодильника немає перепадів температур. Блок управління дуже швидко реагує на будь-які зміни температурного режиму (наприклад, короткочасне відкриття дверцят холодильника), оперативно відновлюючи задані параметри. Заданий температурний режим в камерах холодильника встановлюється дуже швидко і підтримується гарантовано стабільно, що надає багато переваг. А саме, значно скорочується споживання електроенергії, суттєво знижується рівень шуму. Крім того, через значне зменшення кількості пусків компресора, тривалість його експлуатації суттєво збільшується.

Переваги холодильників з інверторним компресором:

  • Висока надійність і тривалий термін служби (виключаються часті навантаження при пусках та зупинках, оскільки компресор працює на невеликих обертах, але постійно, що мінімізує зношування обладнання до мінімуму). Надійність інверторної технології дозволяє виробнику надавати гарантію на компресор до 10 років.
  • Підтримання стабільної температури в камерах холодильника, завдяки чому створюються найкращі умови для зберігання продуктів (оскільки відсутні температурні коливання та підтримується оптимальна вологість). Продукти зберігають свіжість і корисні властивості значно триваліший термін.
  • Задана температура в камерах холодильника досягається значно швидше (~15 хвилин).
  • Відсутність високих пускових струмів значно знижує навантаження на мережу електропостачання, зменшується ймовірність перевищення допустимого навантаження, відключення запобіжних автоматів.
  • Мінімальний рівень шуму під час роботи холодильника (рівень шуму ~40 дБ), що гарантовано виключає акустичний дискомфорт під час експлуатації. Інверторний компресор дуже тихий (оскільки більшу частину часу працює на малих обертах; відсутні клацання та вібрації).
  • Значно менша витрата електроенергії (економія 20-30%). Зменшене споживання електроенергії пов’язане з тим, що інверторний компресор працює на мінімальній потужності без циклічного вмикання та вимкнення. Як правило, клас енергоефективності не менший, ніж А++ 

Недоліки холодильників з інверторним компресором:

  • Чутливість до перепадів напруги у мережі електропостачання. Але цього можна легко уникнути, підключивши холодильник до мережі через стабілізатор напруги.
  • Ціна на такі холодильники дещо вища. Проте значна економія електроенергії в процесі експлуатації (20-30%), а також надійність і гарантований тривалий термін служби легко компенсують ці витрати.

Таким чином, переваги холодильників з інверторним компресором суттєво перевершують їх незначні недоліки.

Високотехнологічні, надійні, економічні, максимально комфортні в експлуатації холодильники з інверторним компресором Günter & Hauer правильний вибір для забезпечення якісного і тривалого збереження свіжості та корисних властивостей продуктів харчування.