Вбудована варильна поверхня — невід’ємний елемент будь-якої сучасної кухні, пристрій першої необхідності для приготування їжі. Розрізняють кілька типів згаданих пристроїв. — Який же обрати?..
Всі варильні поверхні Günter & Hauer — стильні, функціональні, ефективні, надійні, безпечні прилади. Їх використання гарантує максимальний комфорт експлуатації, оптимізацію кухонного простору та зразково привабливий інтер’єр.
За типом джерела нагрівання варильна поверхня може бути газовою, електричною та індукційною. Який би варіант ви не обрали, кожен має як переваги, так і недоліки.
У газових варильних поверхнях як нагрівальний елемент виступають газові пальники різної потужності. Швидке та зручне включення та вимикання нагріву, а також можливість використовувати полум’я будь-якої інтенсивності роблять такі пристрої зручними в експлуатації. Наявність турбо-конфорки підвищеної потужності гарантує максимальну швидкість приготування, а от найменша за потужністю конфорка сподобається економним користувачам. Робоча поверхня газових варильних поверхонь виготовляється з емальованого металу, нержавіючої сталі або загартованого скла. Масивні та міцні решітки забезпечують хорошу стійкість розташованого на них посуду. Газові варильні поверхні Günter & Hauer оснащені надзвичайно важливою функцією газ-контролю, що гарантує абсолютну безпеку експлуатації. Всі конфорки мають зручну опцію – автопідпалювання. Газова варильна поверхня не вимоглива до посуду, що використовується для приготування, надзвичайно проста в управлінні, практична та економічна.
До плюсів можна віднести:
Мінуси:
У порівнянні з газовими електричні варильні поверхні Günter & Hauer мають ширший набір функцій. Їхній принцип роботи заснований на використанні встановленого всередині резистора (нагрівального елемента), який перетворює електричний струм на теплову енергію. Таким чином нагрівається поверхня та встановлений на ній посуд. Нагрів відбувається швидко і плавно. Електрична варильна поверхня може бути виконана з емальованої сталі, нержавіючої сталі, склокераміки. Найбільшою популярністю користуються варильні поверхні, виготовлені зі склокераміки. Наявність зручного сенсорного управління з дисплеєм, багаторівневе регулювання потужності, подвійна система захисту від перегріву, індикатор залишкового тепла, автовідключення, наявність таймера, можливість розширення зон нагріву, блокування для безпеки дітей гарантують користувачеві легку та комфортну експлуатацію.
Плюси електричних варильних поверхонь:
Мінуси:
Індукційні варильні поверхні Günter & Hauer є одним з найсучасніших і технічно прогресивних рішень, здатних розширити функціональні можливості будь-якої кухні. Принцип роботи індукційних варильних поверхонь ґрунтується на використанні явища електромагнітної індукції. Індукційна котушка, розташована під панеллю зі склокераміки, виробляє змінне магнітне поле, яке забезпечує нагрів дна посуду. Таким чином, вдалося досягти дуже високої швидкості приготування, а також економного витрачання електроенергії. Мінусом є те, що для приготування потрібний спеціальний посуд, виготовлений з феромагнітної сталі.
Завдяки тому, що нагріванню піддається виключно місце контакту дна посуду з поверхнею, решта робочої зони залишається холодною, що значно підвищує безпеку експлуатації. Великою перевагою індукційних варильних поверхонь є широкий набір автоматичних програм та функцій. Наявність інтуїтивно зрозумілого сенсорного управління з дисплеєм дозволяє легко активувати будь-яку функцію. Корисними є також режим Power Boost, автовідключення, захист від перегріву, індикатор залишкового тепла, сенсор наявності посуду, зони розширення, таймер, відкладений старт, блокування для безпеки дітей.
Плюси:
Мінуси:
Будь-яка варильна поверхня Günter & Hauer (газова, електрична, індукційна) неодмінно допоможе вирішити різноманітні кулінарні завдання, помітно заощадити час, а також забезпечити максимально комфортну та безпечну експлуатацію. А завдяки стильному ергономічному дизайну ідеально впишеться у будь-який стилістичний напрямок кухонного інтер’єру.